Notícies

17/05/2021 - 13:15

Recentment s’ha detectat un repunt de casos d’una estafa mitjançant WhatsApp amb l'objectiu d'aconseguir l'accés al compte de WhatsApp. L'estafa consisteix en:

Es rep un SMS amb un codi de 6 dígits, seguidament un contacte de WhatsApp (conegut o desconegut) ens diu que ens ha enviat aquest codi per error, que si li podem reenviar, que és urgent.

Enviar el codi pot provocar que l’atacant pugui accedir al compte de Whatsapp i a la llista de contactes de la víctima.

02/02/2021 - 10:00

Emotet era la xarxa de bots més gran del mon, que durant anys ha infectat de malware a mils de dispositius. Una operació policial coordinada entre vuit països ha permès desmantellar-la al fer-se amb el control dels seus servidors.

Segons anuncia la Europlol, han agafat el control de la infraestructura de Emotet. Actualment ja no poden vendre l’accés de distribució de malware a altres atacants.

12/01/2021 - 11:30

Durant els últims dies s'estan rebent missatges fraudulents que contenen fragments reals de converses de correu electrònic amb proveïdors externs. Des d'aquests proveïdors externes ens han confirmat un problema amb una possible infiltració al seu servidor de correu.

16/11/2020 - 13:00

Els atacants utilitzen anuncis de falses actualitzacions de Microsoft Teams per implementar malware als equips dels usuaris. Utilitzen Cobalt Strike per infectar les xarxes de les empreses.

Cobalt Strike és una eina de simulació d'atacs, que els atacants estan utilitzant per difondre els malware. Recentment s'han detectat atacs on utilitzant aquesta eina, explotaven el ransomware Zerologon, que permet els atacants accedir al controlador de domini i comprometre els serveis.

27/07/2020 - 08:30

En els últims dies s’ha detectat una campanya massiva d’enviament de correus electrònics fraudulents que intenten suplantar l’Agencia Tributaria amb la intenció de difondre un malware.

En aquesta campanay, el correu té com assumpte “Notificación pendiente (números aleatorios)”. El correu té com adjuntant un arxiu en format pdf, que al obrir-lo es descarrega un arxiu amb nom “COMPROBANTE_37914_CDAN.zip” que conté un virus. Aquest virus és un troià que compromet la seguretat de l’equip i facilita el robatori d’informació.

15/06/2020 - 09:30

El Consell de Govern celebrat l'11 de març de 2020 va aprovar la Política de Seguretat de la Informació de la UAB dins del marc dels requeriments mínims que exigeix l'Esquema Nacional de Seguridad.

El document de la Política es pot consultar a l'apartat "Política".

08/06/2020 - 08:45

L'INCIBE, Instituto Nacional de Ciberseguridad, posa a disposició de la ciutadania el 017, un número curt d'ajut en ciberseguretat. A través d'aquest número es resolen dubtes i consultes sobre ciberseguretat, privacitat, protecció de dades, confiança digital i sobre l'ús segur i responsable d'Internet i de la tecnologia. També es podrà rebre assessorament sobre la protecció de dispositius, connexions, privacitat i sobre diferents tipus de frau, infeccions per virus i malware.

21/04/2020 - 17:45

S’han venut més de 267 milions de comptes de facebook per 623$ a la “dark web”. Tot i que la informació d’aquests comptes no inclou la contrasenya, inclou altres dades com nom complet, data de naixement, identificació de facebook, correu electrònic o número de telèfon. La major part dels comptes són d'Estats Units.

Això podria permetre als atacants crear campanyes de phishing per tal de robar les contrasenyes mitjançant correus electrònics o SMS simulant ser Facebook.

23/03/2020 - 09:45

En les últimes setmanes s'ha detectat un increment de correus maliciosos aprofitant l'alerta del COVID-19. Per aquest motiu l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha publicat un avís on descriu les principals amenaces i recomanacions a seguir:
https://ciberseguretat.gencat.cat/ca/detalls/noticia/LAgencia-de-Ciberse...

Font: Agència de Ciberseguretat de Catalunya

18/03/2020 - 09:00

En què consisteix el frau

Es tracta d'un frau molt planificat, en el qual els delinqüents truquen per telèfon a les seves víctimes fent-se passar per tècnics de la vostra empresa/institució o per tècnics de Microsoft. Aquestes trucades, que poden ser en anglès o en espanyol, tenen com a objectiu final aconseguir informació dels usuaris o de l'empresa, així com com aconseguir accés remot al seu ordinador.

Pàgines

Campus d'excel·lència internacional U A B