Alertes

[Oct'21] Campanya de phishing dirigit bon ben treballada

A inicis d'octubre de 2021 s'han detectat correus de l'estil que mostrem en el recull de correus fraudulents.

L'objectiu d'aquesta campanya és el robatori de les nostres credencials.

[Jun'21] Segueix la campanya de correus fraudulents dirigida a la UAB que direcciona a pàgines de Weebly

El 10 de juny de 2021 s'ha produit una campanya d'enviament massiu de correus a comptes de la UAB provinent d'un compte de la pròpia Universitat prèviament compromès. 

Si penseu que heu pogut caure en el parany, canvieu-vos immediatament la vostra contrasenya i poseu-vos en contacte amb el CAS (cas@uab.cat). El vostre compte es podria fer servir per enviar altres correus fraudulents o accedir a la resta de serveis.  

Recordeu que la Universitat no us enviarà mai cap missatge de correu demanant-vos les vostres credencials o amb enllaços a planes per canviar la contrasenya o per accedir a serveis amb validació.

 

[Maig'21] Campanya de correus fraudulents dirigida a la UAB que direcciona a pàgines de Weebly

El 25 de maig de 2021 s'ha produit una campanya d'enviament massiu de correus a comptes de la UAB provinent de comptes de la pròpia Universitat prèviament compromesos. 

Si penseu que heu pogut caure en el parany, canvieu-vos immediatament la vostra contrasenya i poseu-vos en contacte amb el CAS (cas@uab.cat). El vostre compte es podria fer servir per enviar altres correus fraudulents o accedir a la resta de serveis. 

 

[Abr'21] Missatges de suplantació del MAEiTD amb factures electròniques

S'ha detectat a la UAB correus electrònics fraudulents que suplanten al MAETD, amb la finalitat de difondre malware.

Es convenient que reviseu periòdicament el recull que anem actualitzant.

En cas de qualsevol dubte o consulta poseu-vos en contacte amb el CAS (cas@uab.cat o 93 581 21 00).

 

[Abr '21] Missatges que contenen malware

Durant el mes d’Abril estem rebent una sèrie de missatges que responen a un mateix patró i que son falsos. Els missatges informen d’una trucada perduda a una hora concreta, i venen de l’adreça uab.cat @ ms0365products.live. Aquests missatges porten adjunt un arxiu html, que en cas d’executar-lo, instal·la un malware a l’ordinador que compromet seriosament la seguretat.

[Feb '21] Missatges que contenen extorsions

DUrant el mes de Febrer de 2021 estem rebent una sèrie de missatges que responen a un mateix patró i que son falsos. Els missatges informen que han instal·lat un programa maliciós al nostre ordinador i que han gravat el nostre accés a pàgines de contingut sexual. Demanen una quantitat en bitcoins per no difondre als nostres contactes aquest enregistrament. Si heu rebut un d’aquests missatges sapigueu que, en els casos que hem analitzat, no hem trobat cap evidència de que l’equip hagi estat compromès i menys que s’hagi produït cap enregistrament.

[Dec '20] Missatges que contenen extorsions

A finals d'any 2020 estem rebent una sèrie de missatges que responen a un mateix patró i que son falsos. Els missatges informen que han instal·lat un programa maliciós al nostre ordinador i que han gravat el nostre accés a pàgines de contingut sexual. Demanen una quantitat en bitcoins per no difondre als nostres contactes aquest enregistrament. Si heu rebut un d’aquests missatges sapigueu que, en els casos que hem analitzat, no hem trobat cap evidència de que l’equip hagi estat compromès i menys que s’hagi produït cap enregistrament.

[Març'20] Missatges que contenen factures falses

Alertem d'una nova campanya de phishing que està arribant a molts comptes de la UAB, que consisteix en correus que fan referència a facturacions diverses. Aquí teniu un exemple.

[Març '20] Missatges que contenen extorsions

De nou estem rebent una sèrie de missatges que responen a un mateix patró i que son falsos. Els missatges informen que han instal·lat un programa maliciós al nostre ordinador i que han gravat el nostre accés a pàgines de contingut sexual. Demanen una quantitat en bitcoins per no difondre als nostres contactes aquest enregistrament.

[Set '19] Missatges que contenen extorsions

A principis del curs 2019/2020 estem rebent una sèrie de missatges que responen a un mateix patró i que son falsos. Els missatges informen que han instal·lat un programa maliciós al nostre ordinador i que han gravat el nostre accés a pàgines de contingut sexual. Demanen una quantitat en bitcoins per no difondre als nostres contactes aquest enregistrament. Si heu rebut un d’aquests missatges sapigueu que, en els casos que hem analitzat, no hem trobat cap evidència de que l’equip hagi estat compromès i menys que s’hagi produït cap enregistrament. +

Pàgines

Campus d'excel·lència internacional U A B